A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-03-07 Sunday.
Üdvözöljük Tamás nevű látogatóinkat!
Holnap Zoltán névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Monthly Archives: szeptember 2019

Szűz Mária szent nevének ünnepén

További képek itt!

Szeptember 15-én, gyönyörű szép idővel kísérve gyűltek össze Sárospatak Józseffalvi városrészén mindazok, akik hagyományaikat megtartva megünnepelték a kis kápolna búcsúját. Ft. Bereczkei Miklós plébános atya meghívására Ft. Polyák József kenézlői plébános, esperes látogatott el Sárospatakra és imádkozott együtt a legszentebb áldozatban az itt élőkért és elhunyt elődeikért. Szentbeszédében kiemelte Szűz Mária szerepét, sajátos viszonyát az Anyaszentegyházhoz, valamint Magyarország felett gyakorolt pártfogói szerepét. Mint Istenanya és egyházunk anyja, különleges tiszteletben tartjuk, akihez bármily baj van, nyugodtan fohászkodhatunk.

Veni Sancte és Te Deum a bazilikában

További képek itt!

A mai szentmisén évnyitó közös imádságra hívtuk a plébánia valamennyi hittanos gyermekét, hogy szüleikkel, tanáraikkal közösen kérjük a jó Isten áldását a napokkal ezelőtt elintult új iskolai tanévre. Folytatva az előző évek hagyományát, megkértük őket, hogy iskolatáskájukat is hozzák el erre az alkalomra, amit az oltár köré helyeztek el a gyermekek, majd a szentmise végén Ft. Bereczkei Miklós plébános atya megáldotta a tanulmányokat jelképező táskákat. Közösen elénekeltük a "Jöjj Szentlélek Úristen" kezdetű éneket, kérve a hét ajándék Lelkét, főként a gyermekek, de mindannyiunk életére is.

A Lélek hívás mellett hálát is adtunk az Úristennek Zsuzsa nővér eddigi szolgálatáért, akit rendi elöljárója Bolíviába disponált, ezért itt hagyja a Szent Erzsébet Nővérek Kongregációjának sárospataki rendházát. Nővértársai, a Szent Erzsébet Nővérek Apostoli Közössége, a plébánia imacsoportjai és hívei, kicsik és nagyok, együtt énekelték a szentmise végén, hogy "Áldjon meg téged az Úr". Hálatelt szívvel köszönte meg mindenki Zsuzsa nővér áldozatos munkáját, és egy-egy személyes üzenettel, bátorítással köszöntek el tőle.