Hirdetések

Advent 3. vasárnapja

  • Ma a 9-es szentmise után a bazilika nyugati kapujánál ajándékcsomagokat lehet vásárolni, amiket az idősebb hívek készítettek a kedd délelőttönkénti találkozásaik alkalmával, Kanizja nővér vezetésével. A csomagokért felajánlott adományokból a szegényebb gyermekek részére fognak karácsonyi csomagot készíteni.
  • Csütörtökön este 6-tól lesz az új egyháztanács alakuló ülése a plébánián; ugyancsak csütörtökön este 6-tól a cursillos csoport találkozója lesz a plébánián.
  • Pénteken 11. órától lesz a katolikus iskola tanulóinak pásztorjátéka a bazilikában. Szeretettel ajánljuk a hívek figyelmébe.
  • A héten december 20-án, szombaton lesz a templomban a karácsonyfák beállítása és díszítése. Ehhez kérjük a hívek segítségét. Az ünnepek előtt mindenképpen szükséges lenne ismételten egy nagytakarítás a bazilikában. Szeretettel kérjük az asszonyokat is a szombati napra segíteni. Reggel 8. órára kérjük a segítőket.
  • Kérjük a sekrestyében vagy a plébániairodában jelezni azokat a beteg testvéreket, akik az ünnep előtt otthonaikban szeretnének meggyónni. Pénteken (dec.20.) délelőtt lesz a gyóntatásuk.
  • Szállást keres a Szent Család ájtatosság lesz december 15-től a józseffalvi kápolnában délutánonként 4. órától. Kérjük az imádkozókat, hogy a Szállást keres a Szent Család ájtatosságot a hajléktalan, otthon nélküli, kiszolgáltatott családokért ajánlják fel.
  • Az adventi gyóntatás a jövő vasárnap du. 5. órától lesz itt a bazilikában, amikor a környékbeli atyák is részt vesznek a bűnbocsánat szentségének kiszolgáltatásában.
  • Felhívjuk a figyelmet az évi egyházközségi hozzájárulás (más nevén egyházadó) felajánlására. Aki még nem tette volna meg, értesítjük, hogy lehetőség van befizetni csekken, vagy személyesen a plébániairodában és a sekrestyében.
  • Ennek kapcsán jelezzük a híveknek, hogy a jelenlegi építkezést illetően önrészt kellett vállalnunk, és ennek fedezésére nem áll rendelkezésünkre teljes összeg. Komolyabb adományokat is szívesen elfogadunk. Aki teheti, adakozzon Isten dicsőségére, és a bazilika és környezetének szépítésre. Köszönjük a napokban már felajánlott nagyobb összegű adományokat.
  • Advent harmadik hetében hétfőtől szombatig (tehát szombaton reggel is!) hajnali rorate szentmisék lesznek reggel 6. órakor a karácsonyi előkészületi idő jegyében, a szentmise keretében a szentzsolozsmát is fogjuk imádkozni. A szentmise előtt fél 6.-tól van lehetőség a szentgyónás elvégzésére a szentmise kezdetéig, illetve szombaton a szentmise alatt is.