A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-01-25 Monday.
Üdvözöljük Pál nevű látogatóinkat!
Holnap Vanda névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Évközi 5. vasárnap

  • Ma a szentmise végén „Balázs” áldás lesz.
  • Szerdán Lourdes-i Boldogasszony ünnepe lesz, amely egyben a betegekért való könyörgő imanap az Egyházban. Az esti bazilikai szentmisét a betegekért ajánljuk fel, utána rövid szentségimádás lesz, amely szentségi áldással fejeződik be. Ezekben a napokban különösen ajánljuk a plébánia udvarán lévő Lourdes-i barlang felkeresését.
  • Lourdes-i Boldogasszony tiszteletére kezdődik szentkilenced a józseffalvi kápolnában szerdán délután 4. órától.
  • Csütörtökön az esti szentmise után karitász gyűlés lesz. A karitász csoport 6 éve működik az önkéntesség alapján egyházközségünkben. A szentmisére, és utána a közösségi összejövetelre, szeretettel várunk érdeklődőket is, akik szívesen bekapcsolódnának a karitász közösségbe.
  • Ezekben a napokban tartják a Házasság hete programjait. Mottója: „Megtartó hűség”. A Házasság hete mozgalom néhány éve indult társadalmi szerveződésként, a keresztény egyházak támogatásával. Célja, hogy hangsúlyozottan a közvélemény figyelmébe ajánlja a házasságot, hiszen pl. Magyarországon már a népesség fele él csak házasságban. Nagyon sok a válás, egyre több az együttélés, ideiglenes kapcsolat. Ezek a jelenségek súlyos sebek a társadalom életében.
  • A héten szerdától lehet megtekinteni a plébánia irodájában a 2014-es számadást, és a 2015-ös költségvetést, 3 hét időtartamban.