A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-01-25 Monday.
Üdvözöljük Pál nevű látogatóinkat!
Holnap Vanda névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Évközi 6. vasárnap

  • A mai napon római katolikus Anyaszentegyházunkban könyörgő imanapot tartunk a világ éhezőiért. Napi személyes imánkban is emlékezzünk meg szükséget szenvedő embertársainkról. Kérjük Istentől a kegyelmet a felelősök, tisztségviselők számára, hogy az Istentől kapott javak egyetemes rendeltetése elvének figyelembevételével hozzák meg döntéseiket az éhezők javára, és jusson elegendő kenyér minden család asztalára.
  • Kedden véget ér a farsang, ezzel a báli idény is. Kedden este a mise után helyezzük fel az oltár elé a lila leplet. Kérjük a hívek segítségét.
  • A héten hamvazószerda lesz. Kezdődik a nagyböjt. Célja a húsvét ünneplésének előkészítése. A nagyböjt a húsvétot megelőző 40 hétköznapot, péntekenként a böjt a húsételtől való megtartóztatást jelenti. Ilyenkor visszaemlékezünk keresztségünkre, és bűnbánatot tartunk, különös odaadással végezzük állapotbeli kötelességeinket. A bűnbánat lelkülete töltsön el bennünket, tartózkodjunk minden olyan tevékenységtől, amely ezzel ellentétes. Vállaljunk önként külön is bűnbánati cselekedeteteket, imákat, önmegtagadásokat. Hamvazószerdán szigorú böjti napot tartunk.
  • Hamvazószerdán a hamuszentelést és a hamvazás bűnbánati szertartását végezzük a bazilikában de. 9. órakor. A bazilikában este 6-kor is lesz szentmise. Elfoglaltságtól függően válasszuk a reggeli vagy az esti szentmisén való részvételt. Szeretettel hívjuk a testvéreket, hogy a húsvétra való készületet az első napon – hamvazószerdán kezdjék el, úgy hogy részt vesznek a hamvazás bűnbánati liturgiáján.
  • Cursillos összejövetel lesz csütörtökön este a plébánián.
  • Nagyböjt péntekjein keresztúti ájtatosságot tartunk a szentmise előtt. Az első nagyböjti keresztúti ájtatosság imádsága pénteken ¼ 6-tól lesz itt a Bazilikában.
  • Elsőáldozásra készülők hittanórája lesz szombaton fél 10-től a plébánián, a bérmálkozásra készülők hittan órája 11. órától lesz.
  • Mához egy hétre a perselyadományokat a katolikus iskolák javára fogjuk gyűjteni.
  • A máriapócsi kegyképet hozzák el márciusban Sárospatakra. Előkészületi imaesteket tartanak a görög katolikus templomban hétfőn, és csütörtökön este 6. órától.