A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-01-21 Thursday.
Üdvözöljük Ágnes nevű látogatóinkat!
Holnap Vince névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Évközi 25. vasárnap

  • Bérmálkozási és elsőáldozási plébániai felkészítőre a hitoktatóknál lehet feliratkozni. A bérmálkozásra 8. osztálytól, elsőáldozásra 4. osztálytól lehet jelentkezni.
  • Csütörtökön Fogolykiváltó Boldogasszony ünnepe. Az ő közbenjárásával a mai kor rabjaiért, a szenvedélybetegekért és családjaikért imádkozunk. A mai kor rabságai: alkoholizmus, játékszenvedély, kábítószer, nikotinfüggőség, testiség - sok személyt, sok családot tesznek tönkre, sokaknak okoznak nagy-nagy szenvedéseket. Szeretettel hívjuk közös imára mindazokat, akik erre a szándékra szeretnének imádkozni. Csütörtökön délután 3/4 5. órakor lesz a találkozó a várkertben, az egykori Trinitárius kolostor előtt, majd 5. órától a kolostor udvarán elimádkozzuk a szent rózsafüzért. Utána együtt vonulunk a bazilikába, Szent Gellért püspök és vértanú ünnepi szentmiséjére. Szent a Gellért püspök és vértanú a pedagógusok védő szentje, ezért szertettel hívjuk és várjuk a pedagógusokat erre az ünnepre.
  • Jövő vasárnap szeptember utolsó vasárnapja a Szentírás vasárnapja lesz. Kérjük, a híveket hozzák magukkal a Bibliájukat, melyeket a szentmise végén megáldunk.
  • Egyházközségünk október 23-án péntekre egy napos zarándoklatot szervez. Mátraverebély-Szentkútra, a megújított Nemzeti Kegyhelyünkre. A zarándoklatra a sekrestyében vagy a plébánia irodájában lehet jelentkezni. Részvételi díj személyenként 3500 Ft.
  • Tisztelettel kérjük a híveket, hogy a 2015 évi egyházfenntartási hozzájárulásukat (egyházi adó) aki még nem fizette be, szíveskedjen, rendezi.
  • Pénteken este a szentmise után csendes szentségimádás lesz a szentmise után este 8. óráig.
  • A héten még több napra lehet szentmise szándékra feliratkozni.