Hirdetések

Évközi 33. vasárnap

  • A héten ünnepeljük városunk világszerte ismert szentjének Árpád-házi Szent Erzsébetnek halála és temetése évfordulóját a Sárospataki Őszi Szent Erzsébet Napok keretében. A részletes program olvasható a hirdető táblán.
  • Ma van a vajdácskai búcsú. Az ünnepi szentmise de. 11.30-kor kezdődik
  • Kedden November 17.-én – Szent Erzsébet halálának – mennyei születésnapjának világegyházbeli ünnepnapja van. 9.00-16.00 Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász zarándoklata lelki napja. Este Ünnepi szentmise lesz 6. órától a bazilikában.
  • November 18. szerda a bazilika cím kihirdetésének 8. évfordulója. 18.00 Hálaadó szentmise a bazilikában.
  • Csütörtökön november 19-én lesz Szent Erzsébet magyarországi ünnepe. November 19. a sárospataki hívek régi egyházmegyei szentségimádási napja, amikor is együtt imádkozzunk a főpásztorért, a papságért, a szerzetesekért, a családokért és az összes hívekért. A szentségimádás reggel 7. órakor kezdődik.

7 óra: A karitász csoport imaórája a betegekért, szegényekért, elesettekért.

8 óra: A cursillos csoport apostoli imaórája az újevangelizációért.

9 óra: Rózsafüzér Társulat imaórája az Egyházért.

  • Az ünnepi szentmise a Bazilikában de. fél 11. órakor kezdődik. A szentmisét bemutatja és homíliát mond: Ft. Juhász Ferenc pápai káplán, esperes, gyöngyös-felsővárosi plébános. Délután fél 5. órakor a Bazilikából indul a gyertyás processzió a várbeli Szent Erzsébet Kápolnához, ahol 5. órakor kezdődik az ünnepi szentmise, amelyet Ft. Linzenbold József esperes, kisvárdai plébános. A Kedves Hívek a processzióhoz fáklyát, gyertyát hozzanak magukkal. November 19-én a Szent Erzsébet Katolikus Iskola is egész napos programmal ünnepli védőszentjét
  • November 20. péntek este itt a bazilikában szentmise nem lesz. 17.30 Szentliturgia Szent Erzsébet tiszteletére a sárospataki Szent Péter és Szent Pál görögkatolikus templomban. A szertartást vezeti és homíliát mond: Dr. Keresztes Szilárd nyugalmazott hajdúdorogi megyéspüspök. Karitász díj: „A szeretet bora” átadás
  • November 22. vasárnap reggel 8.00 a 15 éve felújított cigándi Szent Erzsébet templom búcsúja.