Hirdetések

Karácsony hete

  • December 31.-én este 5. órakor a polgári év befejezése alkalmából az esti szentmise keretében év végi hálaadást tartunk.
  • Január 1.-én, Újév napján a Boldogságos Szűz Mária istenanyaságának ünnepét tartjuk. Az ünnepnap szentmisén való részvétel szempontjából a parancsolt ünnepek közé tartozik. Vasárnapi miserend lesz. Ez a nap, a Béke Világnapja.
  • Január 03. a következő vasárnap a hónap első vasárnapja. A Rózsafüzér Társulat tagjai 4. órától rózsafüzért imádkoznak, és titokcserét tartanak. Fél 5-től litánia lesz.
  • Dr. Ternyák Csaba érsek úr Főegyházmegyénkben az egri bazilika mellett a sárospataki bazilikában is megnyitotta a szent kaput, ahol az Irgalmasság Évében mindazok, akik belépnek az irgalmasság kapuján a szent helyre, szentgyónást végeznek és szentáldozáshoz járulnak (akár előzőleg is) és a Szentatya szándékára elimádkozzák a Miatyánkot és Üdvözlégyet, naponta egyszer teljes búcsúban részesülhetnek. A szent kaput az irgalmasság évében csak bejövetelre használhatjuk. A bazilikából a főajtón keresztül távozzunk.
  • Az irgalmasság évének kezdetén útnak indítunk egy Irgalmas Jézus képet, melyet vasárnapról vasárnapra a 9 óra szentmisét követően adunk tovább. Kérjük, hogy aki örömmel fogadja otthonába egy hétre az Irgalmas Jézus képet, a mécses tartónál elhelyezett, lapon iratkozzon fel. A képhez imalapot adunk, melyet lehetőleg a házban a lakók naponta közösen imádkozzák el.
  • Akik házunkat szeretnénk megszenteltetni, kérjük a sekrestyében vagy az irodában jelezni. A házszentelés időpontját a megadott telefonszám segítségével.