A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-01-18 Monday.
Üdvözöljük Piroska nevű látogatóinkat!
Holnap Sára névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Évközi 5. vasárnap

  • Kedden véget ér a farsang, ezzel a báli idény is. Kedden este a mise után helyezzük fel az oltár elé a lila leplet. Kérjük a hívek segítségét.
  • A héten hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt a húsvétra való előkészület 40 napja. A nagyböjt a húsvétot megelőző 40 hétköznapot, péntekenként a böjt a húsételtől való megtartóztatást jelenti. Ilyenkor visszaemlékezünk keresztségünkre, és bűnbánatot tartunk, különös odaadással végezzük állapotbeli kötelességeinket. A bűnbánat lelkülete töltsön el bennünket, tartózkodjunk minden olyan tevékenységtől, amely ezzel ellentétes. Vállaljunk önként, külön is bűnbánati cselekedeteteket, imákat, önmegtagadásokat. Hamvazószerdán szigorú böjti napot tartunk. Az egyházi előírások szerint hamvazószerdán és nagypénteken a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor étkezhetnek, egyszeri jóllakással, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves) nem szegi meg a böjtöt.
  • Hamvazószerdán a hamuszentelést és a hamvazás bűnbánati szertartását végezzük a bazilikában délelőtt 9 órakor és este 17 órakor kezdődő szentmiséken Elfoglaltságtól függően válasszuk a reggeli vagy az esti szentmisén való részvételt. Szeretettel hívjuk a testvéreket, hogy a húsvétra való készületet az első napon – hamvazószerdán kezdjék el, úgy hogy részt vesznek a hamvazás bűnbánati liturgiáján.
  • Csütörtökön Lourdes-i Boldogasszony ünnepe lesz, amely egyben a betegekért való könyörgő imanap az Egyházban. Az esti bazilikai szentmisét a betegekért ajánljuk fel. A szent misét követően gyertyás körmenetel átvonulunk a plébánia udvarán található Lourdes-i barlanghoz.
  • Lourdes-i Boldogasszony tiszteletére kezdődik szentkilenced a józseffalvi kápolnában csütörtökön délután 4. órától.
  • Csütörtökön az esti szentmise után karitászgyűlés lesz.
  • Nagyböjt péntekjein keresztúti ájtatosságot tartunk a szentmise után. Az első nagyböjti keresztúti ájtatosság imádsága pénteken 17.45-től kezdődik itt a Bazilikában.
  • Elsőáldozásra és a bérmálkozásra készülők hittan órája lesz szombaton fél 10. órától a plébánián.
  • 2016 február 07-14 ig. tart a házasok hete melynek idei mottója:
  • „A szeretet: szenvedély és döntés” . Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A héten imádkozzunk családokért, a házasokért, a házasságokért.