A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-01-25 Monday.
Üdvözöljük Pál nevű látogatóinkat!
Holnap Vanda névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Évközi 13. vasárnap

  • A temetői Petőfi utcai  bejárójának  építése befejezéséig kérjük a temetőbe látogatókat, hogy a főbejáraton közlekedjenek. A temető szent hely, rendjére vigyázzunk, megholtjaink sírjánál mindig mondjunk egy imát.
  • Június 27-én, hétfőn reggel kezdődik a nyári napközi, és július 01-én pénteken közös kirándulással zárul. Az elmúlt évekhez hasonlóan gazdag programmal várjuk a gyermeket. Szeretettel kérjük a fiatalok és felnőttek segítségét a napközi lebonyolításához, akár csak egy-egy napra is. Jelentkezni a hitoktatóknál és a plébánián lehet.
  • A ránk következő péntek, július hónap első pénteken, Jézus Szentséges Szívének napja. Az esti szentmise után a Jézus szíve litániát imádkozzuk majd szentségimádást tartunk az irgalmasság évének jegyében  20 óráig.
  • Szerdán, Péter és Pál apostolok ünnepén délelőtt 9 órakor és esete 6 órakor lesz szentmise.
  • Július 02-a első szombat, a Fatimai imanapok folytatása és a betegek szentségének kiszolgáltatása. Reggel 7 órától lesz gyónási lehetőség. A Fatimai szentóra, a közös rózsafüzér imádkozása után, a szentmise 9 órakor kezdődik, és ennek keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét.  Kérhetik mindazok, akik testi-lelki betegségeket hordoznak. 60 év fölött részesülhet benne mindenki, aki lélekben felkészült Isten ezen ajándékának a fogadására.
  • A következő vasárnap 17 órakor a rózsafüzér társulat titokcseréje és imaórája kezdődik, majd fél 6-tól a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.
  • Lassan befejezéséhez közeledik a károlyfalvai templom tornyának felújítása, az egri főegyházmegye jelentős anyagi támogatásával. A károlyfalvai kis egyházközség megtakarítása mellett kérjük a pataki hívek adományait, melyeket a hátsó lépcsőnél elhelyezett perselybe tehetünk. A persely melletti aszaltra helyezett lapon az adományozók írják fel nevüket és címüket, hogy az ottaniak imáikba foglalhassák.  Adományok átadhatók a helyi harangozónak Karajz Margitnak is.
  • Az irgalmasság évében áprilistól októberig 1-1 hónapot szentelünk az irgalmasság 7 testi és lelki cselekedetei megismerésének és követésének. Július hónapban a „befogadni a vándorokat” és a „megvigasztalni a szomorúakat” cselekedetekre fordítsuk figyelmünket.
  • A jövő héten és az azt követő nyári napokon még vannak szabad misehelyek. Ne feledkezzünk meg élő és elhunyt szeretteinkért a legszentebb imádságban megemlékezni, értük azt felajánlani.
  • Következő vasárnap un. Péter-fillérek gyűjtés lesz templomunkban.