A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-04-13 Tuesday.
Üdvözöljük Ida nevű látogatóinkat!
Holnap Tibor névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Évközi 15. vasárnap

  • A római katolikus temető Petőfi utcai bejárójának építése befejeződött, már onnan is be lehet járni. Az elkészült útpadka termőfölddel való feltöltése és a kapuk készítése folyamatban van. A munkálatok befejezése még két hetet vesz igénybe. Temetőnk szent hely, rendjére vigyázzunk, megholtjaink sírjánál mindig mondjunk egy imát.
  • A károlyfalvai templom toronysisak felújítása befejeződött. A Bazilikába elhelyezett perselybe 176.400.ft adományt helyeztek a hívek. Köszönjük minden Kedves Adakozónak a jószívűségét.
  • Az elmúlt vasárnap az úgynevezett Péter-fillér gyűjtés alkalmával 115.650.ft volt a perselyadomány. A világegyházban az elmúlt vasárnap befolyt adományt a Szentatya jótékony célokra használja fel. Köszönjük nagylelkű adományaitokat.
  • Az irgalmasság évében áprilistól októberig 1-1 hónapot szentelünk az irgalmasság 7 testi és lelki cselekedetei megismerésének és követésének. Július hónapban a „BEFOGADNI A VÁNDOROKAT” és a „MEGVIGASZTALNI A SZOMORÚAKAT” cselekedetekre fordítsuk figyelmünket.
  • A jövő héten és az azt követő nyári napokon még vannak szabad misehelyek. Ne feledkezzünk meg élő és elhunyt szeretteinkért a legszentebb felajánlani.