Hirdetések

Évközi 17. vasárnap

  • „Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek” (Mt 5,7)  mottóval  július 25- 31 között Krakkóban kerül sor  az   Ifjúsági Világtalálkozóra, melyre Zsuzsa nővér vezetésével Sárospatakról is elutazik az Antiochia közösség  négy  tagja.  Az ifjúsági világtalálkozó a Katolikus Egyház által szervezett nemzetközi esemény, amelyre a világ minden tájáról érkeznek a fiatalok. A két- illetve háromévente megrendezett rendezvény középpontjában a Szentatyával való találkozás áll. Az ifjúsági világtalálkozók története 1984 virágvasárnapjáig nyúlik vissza, amikor II. János Pál pápa Rómába hívta a fiatalokat, hogy együtt ünnepeljék a megváltás évének lezárását. Kérjük a kedves testvéreket imáikkal támogassák   ezt   a rendezvényt.
  • Július 26-án Szent Anna és Szent Joachim Jézus nagyszüleinek ünnepén kilenced kezdődik Szent Anna tiszteletére. A kilencedet az esti szentmise után imádkozzuk. Várjuk Szent Anna tisztelőit. A kedd esti szentmisében a nagyszülőkért imádkozunk, és ünnepélyes áldásban részesítjük őket.
  • Csütörtök az esti szentmisét követően az egyházközség közösségeinek képviselőivel Gyula atyától köszönünk el. Jövő vasárnap a kilenc órai szentmisében búcsúzik az egyházközség híveitől. Lelkipásztori szolgálatát augusztus elsejétől a borsodbótai plébánián folytatja.
  • Augusztus elsején hétfőn a szentmisét követően képviselő testületi gyűlést tartunk.
  • Az irgalmasság évében áprilistól októberig 1-1 hónapot szentelünk az irgalmasság 7 testi és lelki cselekedetei megismerésének és követésének. Július hónapban a „BEFOGADNI A VÁNDOROKAT” és a „MEGVIGASZTALNI A SZOMORÚAKAT” cselekedetekre fordítsuk figyelmünket.
  • A jövő héten és az azt követő nyári napokon még vannak szabad misehelyek. Ne feledkezzünk meg élő és elhunyt szeretteinkért a legszentebb imát felajánlani.