Hirdetések

Évközi 5. vasárnap

  • Pénteken volt Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja. Egyházunkban ő a segítő szentek egyike, akinek közbenjárását kérjük, hogy Isten a torokbajtól és minden más bajtól őrizzen meg bennünket. A mai vasárnap, a szentmisék végén Balázs-áldásban részesítjük a kedves testvéreket.
  • Ma 16 órakor kezdődik a Rózsafüzér társulat imaórája és február havi titokcseréje. 16.30-tól a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.
  • Hétfőn reggel 8 órától 16.30-ig Szentségimádást tartunk a bazilikában.
  • Kedden a szentmisét követően Szent Erzsébet litániáját imádkozzuk az ereklyénél.
  • Csütörtökön a szentmise után a Karitász csoport találkozója kezdődik a plébánián.
  • Pénteken a szentmisét követően Szentségimádást tartunk 18.30-ig.
  • Szombaton lesz a lourdes-i Boldogságos Szűz Mária megjelenésének emléknapja, mely a betegek világnapja. A szentmisében imádkozunk a betegekért és a segítőikért. A szentmisét követően gyertyás körmenettel vonulunk a plébánia udvaron lévő lourdes-i barlanghoz, ahol énekkel, imádsággal köszöntjük a Szűz Anyát.
  • Szombaton 16 órakor lourdes-i kilenced kezdődik a józseffalvai kápolnában, melyre kilenc napon át ugyanabban az időben várjuk a kedves híveket. A kápolnában minden hétköznap reggel 7 órakor szentmisét tartunk.
  • Hálásan köszönjük a január hónapban befizetett egyházfenntartási hozzájárulást. Külön is köszönjük, hogy a kedves hívek nagylelkűen, a korábbi évektől eltérően, jövedelmükhöz viszonyítva támogatják egyházközségünket.

SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ 1 %-ÁNAK FELAJÁNLÁSA

Egyházunk anyagi biztonságának fenntartása érdekében fontos, hogy a katolikus hívek ebben az évben is a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1 %-át. Nyomatékosan kérem, hogy a vasárnapi szentmisék hirdetéseiben február-március hónapban hirdessék az adófelajánláshoz szükséges információt:

„Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. A magyar állam ily módon lehetővé teszi, hogy az állampolgárok az államnak fizetett adójuk 1 %-ával Egyházukat támogassák. Az így felajánlott összeg arányos része az egyházmegyéhez kerül, amelyből az egyházközségek különféle projektjeit tudjuk támogatni.

Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. Főegyházmegyénk híveitől azt kérem, hogy támogassák a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt a 18578726-2-10 adószámon.

Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszönetet mondjak híveinknek a sokak által ma is „párbér”-nek, vagy egyházi adónak nevezett önkéntes egyházi hozzájárulás befizetéséért. Ez elsősorban az egyházközségek anyagi alapját, a működési költségeket és az adómentes illetményeket hivatott biztosítani.

Nagylelkűségükért köszönetet mond:

Dr. Ternyák Csaba egri érsek