A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-01-18 Monday.
Üdvözöljük Piroska nevű látogatóinkat!
Holnap Sára névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Évközi 6. vasárnap

    • Magyarországon idén tizedik alkalommal rendezik meg a ma kezdődő Házasság Hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint arra, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.
    • A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”
    • A bazilikában a péntek esti szentmisét a házasságra készülőkért és a családokért ajánljuk fel. Utána Szentségi Jézus közelében imádkozunk a családokkal 18.30-ig.
    • Jövő vasárnap a 9.00-kor kezdődő szentmisében ebben az évben a bazilikában házasságot kötő jegyespárokkal találkozunk. Szeretettel hívjuk kedves testvéreket, hogy együtt imádkozva kérjük Isten áldását a házasságra készülőkre.
    • Hétfőn reggel 8 órától 16.30-ig Szentségimádást tartunk a bazilikában.
    • Kedden a szentmisét követően Szent Erzsébet litániáját imádkozzuk az ereklyénél.
    • Csütörtök este a szentmisét követően Cursillo csoport találkozója lesz a plébánián.
    • A Boldogságos Szűz Mária lourdes-i jelenésének napján február 11-én szombaton 16 órakor kilenced kezdődik a józseffalvai kápolnában, melyre február 19-ig minden nap ugyanabban az időben várjuk a kedves híveket. A kápolnában minden hétköznap reggel 7 órakor szentmisét tartunk.
    • Az egyházközség képviselő testületének soron következő gyűlését február 20-án hétfőn 18.00-kor tartjuk.