Hirdetések

Évközi 19. vasárnap

  • Hétfőn elmarad a szokásos Szentségimádás, mert augusztus 14-én, hétfő este 7:00 órától kedden reggel 7:00 óráig a bazilikában ima és engesztelő virrasztást tartunk hazánkért és a magyarság lelki megújulásáért. Az este folyamán rózsafüzért imádkozunk, keresztúti ájtatosságot végzünk, irgalmasság órát tartunk, lehetőség lesz közös éneklésre, dicsőítésre. Éjfélkor szentmisével köszöntjük a mennybe fölvett Nagyboldogasszonyt. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves pataki és környékbeli híveket. Kérjük, hogy a kihelyezett lapon iratkozzanak fel, melyik órában tudnak bekapcsolódni.
  • Augusztus 15. Szűz  Mária  Mennybevételének napja, parancsolt ünnep, mely szentmisén való részvételre kötelez bennünket. A bazilikában 9:00 és 18:00 órakor kezdődnek a szentmisék.
  • Pénteken az esti szentmisét követően 20:00 óráig Szentségimádást tartunk.
  • Szombaton 17:00 órakor a Zempléni Zenei Fesztivál záró eseményeként a bazilikában fellép a Szent Efrém férfikar. Az esti szentmise a koncertet követően, a szokottnál egy órával később, 19:00 órakor kezdődik.
  • Jövő vasárnap Szent István Király, Magyarország fővédőszentjének ünnepe. A 9:00-kor kezdődő szentmisében megáldjuk az új kenyeret. A Rákóczi vár udvarában 16:30 órakor kezdődik a városi ünnep, melynek keretében Isten áldását kérjük az  „ország kenyerére”.
  •  Jövő vasárnap tartjuk  a plébániához tartozó Györgytarló és Tiszacsermely egyházközségek templombúcsúját. Györgytarlón 12:00 órakor, Tiszacsermelyen 9:30 órakor kezdődnek a búcsúi szentmisék.