Hirdetések

Húsvét 4. vasárnapja

  • Mai vasárnap, a Jó Pásztor ünnepén, anyaszentegyházunk tagjai világszerte papi és szerzetesi hivatásokért könyörögnek. Imádkozzunk azért, hogy akiket az Úr  szolgálatra hív, bátran merjenek válaszolni életük átadásával, és legyenek nagylelkűek a szolgálatban.
  • Hétfőn 8:00 órától 17:30-ig Szentségimádást tartunk a Bazilikában. A szentmise után a Képviselőtestület gyűlése kezdődik a plébánia emeleti nagytermében. A földszinten a Szent Erzsébet teremben a Szentlélek imacsoport tagjai találkoznak.
  • Kedden 09:00 órakor a Boldog Mária Lujza csoportot várja Kanizja nővér. Kedden a szentmise után Szent Erzsébet ereklyéje közelében imádkozzuk litániáját. Napi életünk sokféle helyzetében bizalommal kérjük Szent Erzsébetünk közbenjárását.
  • Kedden 19:00 órakor az elsőáldozásra készülők szüleinek szülői értekezletet tartunk.
  • Szerda 19:00-kor a Család közösség tagjait találkoznak a plébánián.
  • Csütörtökön 19:00-kor a Cursillosok találkozója.
  • Pénteken az esti misét követően 20:00 óráig Szentségimádást tartunk.
  • Szombaton 9:00-kor az elsőáldozók plébániai foglalkozása kezdődik.
  • A MŰVELŐDÉS HÁZA ÉS KÖNYVTÁRA TISZTELETTEL MEGHÍVJA A KEDVES HÍVEKET A II. SÁROSPATAKI NEMZETKÖZI KÓRUSFESZTIVÁL ÉS A KAMARAKÓRUS 50 ÉVES JUBILEUMI RENDEZVÉNYEIRE. A nyitó hangverseny szombaton 16:00 órakor kezdődik a Bazilikában.
  • Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolánkban a 2018/19-es tanévre 42 gyermek beíratását kérték szüleik. Köszönjük Intézményünk, Tanáraink és a Fenntartó iránti bizalmukat. Köszönjük a kedves hívek Iskolánkat és a családokat támogató imáit.
  • A sekrestye közelében helyeztünk el egy felhívást, „LELKI ADOPTÁLÁS” címen. Ennek elsődleges célja egy megfogant élet megmentése, imádság és áldozathozatal által. További küldetése az Isten által rendelt erkölcsi rend helyreállítása. A kihelyezett tájékoztató lapok elvihetők, rajta a szükséges ismeretek megtalálhatók. Május 6.-án, vasárnap az esti mise keretében tehetnek ünnepélyes fogadalmat azok, akik vállalkoznak egy-egy megfogant élet védelmére. Tájékoztatás kérhető és az imaközösségbe jelentkezni lehet  Plószné Anikónál (aniko@gmail.com; +36 30 665 72 80).
  •  Az év előttünk álló időszakára szentmise szándékok még kérhetők. Erre, valamint az egyházfenntartási hozzájárulás rendezésére lehetőség van a plébánia hivatalban és a templomban is. Köszönjük az eddig jó szívvel adott támogatásukat!
  • Jövő vasárnap a 9:00-es misében a jó termésért imádkozunk, búzát szentelünk. A délelőtti miséken közreműködik a Forró-i Fénymorzsák Ifjúsági Ének- és Zenekar.

494/2018. sz. FELVÉTEL A PAPNEVELŐ INTÉZETBE

 Dr. Ternyák Csaba egri érsek körleveléből

Szeretettel hívom azokat az ifjakat és szabad állapotú férfiakat, akik szívükben meghallották az Úr Jézus Krisztus hívó szavát a papságra és az Egri Érseki Papnevelő Intézet növendékei közé.

Jelentkezési kérelmüket 2018. május 30-ig küldjék be az Egri Hittudományi Főiskola és Érseki Papnevelő Intézet címére (3300 Eger, Foglár György u. 6.). A kézzel írt felvételi kérelmükhöz csatolják az ugyancsak kézzel írt önéletrajzukat, keresztlevelüket, bérmálásuk igazolását, szüleik házasságlevelét, érettségi bizonyítványukat, vagy ha még nincs, akkor a legutóbbi gimnáziumi bizonyítványuk másolatát, plébánosuk vagy hittanáruk ajánlását.