A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-04-13 Tuesday.
Üdvözöljük Ida nevű látogatóinkat!
Holnap Tibor névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Urunk mennybebenetele

  • Hétfőn 8:00 órától 17:30-ig Szentségimádást tartunk a Bazilikában. 19:00-kor az Egyházközség képviselőtestülete gyűlést tart a plébánián.
  • Kedden Máriapócsra zarándokolnak a Boldog Mária Lujza csoport tagjai.
  • Kedden Szent Erzsébet litániáját imádkozzuk az ereklyéje közeben. Az ott elhelyezett asztalnál leírhatjuk és elhelyezhetjük kéréseinket, melyeket Szent Erzsébet közbenjárását kérve terjesztünk az Úr elé. Ezeket az imaszándékokat a jövő hónap első keddi misébe belefoglaljuk.
  • Pénteken Az esti misét követően 20:00 óráig Szentségimádást tartunk.
  • Május minden napján az esti szentmise után imádkozzuk a Loretói litániát, melyben kifejezzük Szűz Mária iránti szeretetünket. A józseffalvai kápolnában 17:00-kor kezdődik a litánia. Mindnyájan igyekezzünk bekapcsolódni, legalább egy-egy alkalommal.
  • Jövő Vasárnap Pünkösd a Szentlélek kiáradásának ünnepe, az esti szentmisét 18:00-kor a Várkápolnában tartjuk. A szentmise főcelebránsa Kecskés Attila főesperes, tolcsvai plébános úr lesz.
  • Pünkösdhétfőn az ünnepi eseményeket Bodrog partján a szabadtéri színpadnál készítjük elő. A találkozó házigazdája Ternyák Csaba érsek egyházmegyénk főpásztora, meghívott vendége Böcskei László nagyváradi püspök úr lesz. Kérjük a pataki híveket, már most úgy készítsék elő programjaikat, hogy részt vehessenek a Pünkösdhétfői találkozón. A részletes programot a hirdetőben és interneten is olvashatják a kedves hívek. Szeretettel kérjük, hogy az elkészítő munkába, az ide érkező zarándokok fogadásába, majd a közös imádságba, minél többen kapcsolódjanak be.