Hirdetések

Úrnapja

  • Ma 17:00-kor a Rózsafüzér Társulat imaórája és június havi titokcseréje kezdődik.
  • Hétfő 8:00-tól 17:30-ig Szentségimádást tartunk a Bazilikában.
  • Kedden 9:00-kor a Boldog Mária Lujza Csoport tagjait várja Kanizja nővér. A közösség egy fehér palástot ajándékozott a bazilika számára, melyet hálásan köszönünk. 17:00 órától Szent Erzsébet elsőkeddi imaórát tartunk: rózsafűzért imádkozunk, majd litániát és Szentségimádást végzünk. Az esti misében Szent Erzsébet közbenjárását kérve terjesztjük Isten elé azokat a kéréseket és szándékokat, amelyeket az elmúlt hónapban az ereklye közelében helyeztek el a kedves hívek. (Erre a jövőben is lesz lehetőség.)
  • Csütörtökön 17:15-től Szentségimádást végzünk papi és szerzetesi hivatásokért, a szentmisét ugyanezen szándékra ajánljuk fel. 19:00-kor jótékonysági hangverseny kezdődik a Bazilikában. A részletes programot a hírdetőben olvashatjuk.
  • Pénteken 9:00-től a dorkói templomban és kertjében takarítunk, készülve a búcsúra. A búcsúi szentmise vasárnap 16:00-kor kezdődik. A munkához segítséget kérünk, majd a szentmisére várjuk a kedves testvéreket, Jézus Szíve tisztelőit. Az esti misét követően 20:00 óráig Szentségimádást tartunk.
  • Szombatra egy közös sétát tervezünk a májusban elsőáldozáshoz járult gyermekeknek és családtagjaiknak a Bazilikától Hercegkútra. Úgy véljük, ez a gyermekek által is kényelmesen megtehető útszakasz lehetőséget kínál a családdal, hitoktatóinkkal való együttlétre, a közösségünk építésére. 9:00-kor indulunk, Hercegkúton a Gombos-hegyi pincesorhoz érkezünk. Ott a Karitász csoport tagjai harapnivalót és üdítőt szolgálnak fel mindnyájunknak. Utána elsétálunk a faluházhoz és meglátogatjuk a templomot. A részvételi szándékukat, és a családtagok létszámát kérjük a mellékelt lapon visszajuttatni, június 4.-éig.
  • Várjuk a gyermekeket a nyári, plébániai napközis táborba, június 18-22.-e között. Jelentkezni itt a templomban is lehet, valamint a plébánián és az iskolában.