Hirdetések

Évközi 20. vasárnap

  • Hétfőn, augusztus 20.-án Szent István király, Magyarország fővédőszentjének az ünnepét tartjuk. Ünnepi szentmise 10:30-kor kezdődik. A bazilikába 9:00 órakor érkezik a Szent Korona mása, mely egész nap megtekinthető. 16:45-kor ünnepi körmenetben kísérjük a Rákóczi Vár udvarába. Ott a 17:00 órakor kezdődő rendezvényen ökumenikus szertartás keretében kerül sor az új kenyér megáldása. HÉTFŐN A BAZILIKAI SZENTSÉGIMÁDÁS ELMARAD.
  • Kedden az esti szentmise után Szent Erzsébet litániáját imádkozzuk az ereklyéje közelében.
  • Pénteken az esti szentmise után 20:00 óráig csendes Szentségimádást végzünk.
  • A Nagyboldogasszony napja előtti éjszakát virrasztással töltöttük a bazilikába. Hazánkért és a magyarság lelki megújulásáért imádkoztunk. Köszönjük azoknak, akik bekapcsolódtak, különösképpen az egész éjszakát átimádkozóknak.
  • A Bazilika nyár végi búcsúját Keresztelő János vértanúságának előestéjén, augusztus 28.-án, kedden tartjuk. Az ünnepi szentmise 18:00 órakor kezdődik az Abaúj-Zempléni Főesperesség papjai részvételével. A szentmise főcelebránsa Drahos Dávid újmisés atya lesz, a szentbeszédet tartja Török László teológiai tanár, a mezőkövesdi Jézus Szíve templom plébánosa. Vele együtt adnak hálát a Főesperesség ezüstmisései, Eperjesi István,  Kovács László és Szarvas István plébános atyák. Úgy készüljünk, hogy részesei lehessünk az ünnepi találkozásnak.