Hirdetések

Évközi 22. vasárnap

  • Szeretettel köszöntjük a Sárospataki Egyházközségben Resch Tamás diakónus testvérünket. Érsek úr júniusban szentelte diakónussá. Szeptember 1-től január közepéig nálunk tölti a lelkipásztori felkészülés gyakorlati idejét. Imáinkkal és testvéri szeretetünkkel támogassuk őt. Isten hozta!
  • Ma (vasárnap) 17:00 órakor kezdődik a Rózsafüzér Társulat szeptember havi imaórája és a titokcsere, majd a Jézus Szíve litániát a kihelyezett Oltáriszentség előtt imádkozzuk.
  • Hétfőn 10:00 órakor kezdődik a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanévnyitó szentmiséje. Szeretettel várjuk a kedves híveket, hogy együtt kérjük Isten áldását az új tanévre, iskolánk diákjaira és tanáraira. Az iskolai évvel valamennyi óvodában és iskolában megkezdődik a hitoktatás is, szeretettel várjuk a gyermekeket a hittanórákra és a szentmiséken való találkozásra.
  • Hétfőn 11:15-től Szentségimádást tartunk a Bazilikában. 17:00 órától zenés áhítat kezdődik, 17:30-kor lesz Szentségbetétel. Az esti szentmisét követően 19:00 órakor kezdődik a Szentlélek imacsoport találkozója.
  • Kedden 17:00 órától Szent Erzsébet elsőkeddi imadélutánt tartunk: rózsafüzért imádkozunk, majd litániát és Szentségimádást végzünk. Az esti szentmisében Szent Erzsébet közbenjárását kérve terjesztjük Isten elé azokat a kéréseket és szándékokat, amelyeket az elmúlt hónapban az ereklye közelében helyeztek el a kedves hívek. (Erre a jövőben is lesz lehetőség.)
  • Csütörtökön 17:15-től Szentségimádást végzünk papi és szerzetesi hivatásokért, majd erre a szándékra ajánljuk fel a szentmisét.
  • Pénteken elsőpéntek, otthonukban meglátogatjuk idős, beteg testvéreinket, hogy a szentségekben Krisztussal találkozhassanak. A kedves hívek figyelmébe ajánljuk az elsőpénteki szentgyónást és áldozást, valamint a nagykilenced végzését Jézus Szíve tiszteletére. Az esti szentmise után 20:00 óráig csendes Szentségimádást végzünk.
  • szeptember 8.-án, 30 évvel ezelőtt érkezett Sárospatakra Szent Erzsébet ereklyéje. Szeretnénk ezért hálát adni. Jövő vasárnap, szeptember 9.-én 17:00 órakor Dr. Szabó Irén az ereklyéről tart előadást itt a bazilikában. Majd a szentmise előtt a kihelyezett ereklye közelében köszöntjük Szent Erzsébetet és azért imádkozunk, hogy Istennek átadott és felebarátai között szétosztott életét követni tudjuk.
  • Jövő vasárnap lesz a Hercegkúti Egyházközség búcsúja, majd következő vasárnap 16.-án a Józseffalvai Kápolna búcsúja. (Akkor a bazilikában a nagymise elmarad.)