A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-01-25 Monday.
Üdvözöljük Pál nevű látogatóinkat!
Holnap Vanda névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Évközi 26. vasárnap

 • Ma szeptember utolsó vasárnapján világszerte a Szentírás ünnepét tartjuk, amely könyv hitünk szerint Isten hozzánk szóló, kinyilatkoztatott üzenetét tartalmazza. Ajánljuk a hívek figyelmébe a Szentírás napi olvasását.
 • Október a Rózsafüzér hónapja, a közös imádság minden nap 17:30-kor kezdődik. A napi rózsafüzért a hirdetőtáblán kiírt csoportok vezetik. A józseffalvai kápolnában 16:00-kor kezdődik a rózsafüzér imádság.
 • Hétfőn 08:00-tól 17:30-ig Szentségimádást tartunk a Bazilikában. 17:00 órától zenés áhítat kezdődik.
 • Hétfőn este a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, és a Krisztussal való kapcsolatunk elmélyítésére folytatjuk a Szentségimádás iskoláját. Ebben a 12 alkalomból álló sorozatban 18:00 órakor kezdődik a szentmise, majd következik az Oltáriszentségről szóló tanítás és a Szentségimádás.
 • Kedden 17:00 órától Szent Erzsébet elsőkeddi imadélutánt tartunk: litániát majd rózsafüzért és Szentségimádást végzünk. Az esti szentmisében Szent Erzsébet közbenjárását kérve terjesztjük Isten elé azokat a kéréseket és szándékokat, amelyeket az elmúlt hónapban az ereklye közelében helyeztek el a kedves hívek. (Erre a jövőben is lesz lehetőség.)
 • Szerdán az esti szentmisét követően 19:00 órakor kezdődik a Szentlélek imacsoport találkozója.
 • Csütörtökön 8:00-10:00-ig gyóntatás lesz a bazilikában. 17:15-től Szentségimádást végzünk papi és szerzetesi hivatásokért, majd erre a szándékra ajánljuk fel a szentmisét.

19:00 órakor a plébánián kezdődik a Képviselőtestület gyűlése.

 •  Pénteken elsőpéntek, otthonukban meglátogatjuk idős, beteg testvéreinket. A kedves hívek figyelmébe ajánljuk az elsőpénteki szentgyónást és áldozást, valamint a nagykilenced végzését Jézus Szíve tiszteletére. Az esti szentmise után 20:00 óráig csendes Szentségimádást végzünk. 
 • Szombaton Fatimai imadélelőttöt tartunk Szűz Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletére. 7:30-tól lesz gyónási lehetőség, 8:00-tól rózsafüzért imádkozunk elmélkedéssel, 9:00-kor kezdődik a szentmise.

10:00 órakor a Szent József utcai görögkatolikus templomtól indul a város körüli gyalogos zarándoklat az itt élők lelki megújulásáért. Az útvonalról és más tudnivalókról a hirdetőben valamint a szervezőktől tájékozódhatnak. Szeretettel várjuk a híveket.

 • Szombaton október 6.-án, ministráns találkozó lesz Egerben, melyen részt vesznek a Bazilika ministránsai is. A jövőben is várjuk azokat a fiúkat, akik már szolgálnak az oltár körül és azokat, akik szeretnének csatlakozni.
 • Vasárnap 17:00 órakor kezdődik a Rózsafüzér Társulat október havi imaórája és titokcseréje, a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a kihelyezett Oltáriszentség előtt, majd a rózsafüzért imádkozzuk.
 • Október 22.-én, hétfőn lesz a plébánia őszi zarándoklata a Felvidékre, Magasrév, Eperjes és Kassa útvonalon. Jelentkezni a plébánián lehet az utazási költség, 2.500 forint befizetésével, október 16-ig.