Hirdetések

Évközi 27. vasárnap

  • Október a Rózsafüzér hónapja, a közös imádság minden nap 17:30-kor kezdődik. A napi rózsafüzért a hirdetőtáblán kiírt csoportok vezetik. A józseffalvai kápolnában 16:00-kor kezdődik a rózsafüzér imádság. Szeptember 29.-én a Szentszék közleményt adott ki. Ferenc pápa a rózsafüzér imádkozására hív mindannyiunkat, – hogy Isten Anyja óvja meg az Egyházat a gonosz támadásaitól és Szent Mihály segítsen minket a gonosz ellen folytatott küzdelemben. Ezért a rózsafüzér imádság végén, a Szentatya kérésére imádkozzuk  az „Oltalmad alá futunk , Istennek Szent Szülője” és  „Szent Mihály arkangyal” kezdetű imádságot. Az utóbbi imát kihelyeztük, magukkal vihetik a kedves hívek.
  • Ma, vasárnap 17:00 órakor kezdődik a Rózsafüzér Társulat október havi imaórája és titokcseréje, a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a kihelyezett Oltáriszentség előtt, majd a rózsafüzért. Bátorítjuk a kedves híveket a Rózsafüzér Társulatba való belépésre. Köszönjük a Társulatnak a Bazilika számára vásárolt tömjénezőt és tömjén tartót, valamint a kézmosó ampolnát.
  • Hétfőn 08:00-tól 17:30-ig Szentségimádást tartunk a Bazilikában. 17:00 órától zenés áhítat kezdődik. Ezen napon tartjuk Szűz Mária, Magyarország Nagyasszonya főünnepét.
  • Hétfőn este a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, és Krisztussal való kapcsolatunk elmélyítésére folytatjuk a Szentségimádás iskoláját. A negyedik találkozó 18:00 órakor szentmisével kezdődik, majd következik az Oltáriszentségről szóló tanítás és a Szentségimádás.
  • Kedden 16:30 órától „A gyógyító Szent Erzsébet” címmel a Szent Erzsébet Házban előadást tart Lastóczkiné Kájel Gabriella, az Árpád-házi Szent Erzsébet Történelmi Társaság elnöke.
  • Kedden 9:00-kor a Nővéreknél találkoznak a Boldog Mária Lujza Csoport tagjai. Az esti szentmise után Szent Erzsébet litániáját imádkozzuk az ereklye közelében.
  • Szerdán Károlyfalván lesz az egyházmegyei Szentségimádási nap 8:00–tól 16:00 óráig. Itthon 19:00 órakor kezdődik a Szentlélek imacsoport találkozója.
  • Pénteken 9:30-kor az Idősek Szociális Otthonában szentmisét mutatunk be. Az esti szentmise után 20:00 óráig csendes Szentségimádást végzünk.
  • Október 22.-én, hétfőn lesz a plébánia őszi zarándoklata a Felvidékre, Magasrév, Eperjes és Kassa útvonalon. Jelentkezni a plébánián lehet az utazási költség, 2.500 forint befizetésével, október 16-ig.