A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-04-13 Tuesday.
Üdvözöljük Ida nevű látogatóinkat!
Holnap Tibor névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Évközi 28. vasárnap

 • Október a Rózsafüzér hónapja, a közös imádság minden nap 17:30-kor kezdődik. A napi rózsafüzért a hirdetőtáblán kiírt csoportok vezetik. A józseffalvai kápolnában 16:00-kor kezdődik a rózsafüzér imádság. Szeptember 29.-én a Szentszék közleményt adott ki. Ferenc pápa a rózsafüzér imádkozására bátorít minket, – hogy Isten Anyja óvja meg az Egyházat a gonosz támadásaitól és Szent Mihály segítsen minket a gonosz ellen folytatott küzdelemben. Ezért a rózsafüzér imádság végén, a Szentatya kérésére imádkozzuk az „Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Szülője” és „Szent Mihály arkangyal” kezdetű imádságot. Az utóbbi imát kihelyeztük, magukkal vihetik a kedves hívek.
 • Hétfőn 08:00-tól 17:30-ig Szentségimádást tartunk a Bazilikában. 17:00 órától zenés áhítat kezdődik.
 • Hétfőn este a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, és Krisztussal való kapcsolatunk elmélyítésére folytatjuk a Szentségimádás iskoláját. A ötödik találkozó 18:00 órakor szentmisével kezdődik, majd következik az Oltáriszentségről szóló tanítás és a Szentségimádás.
 • Kedden 9:00-kor a Nővéreknél találkoznak a Boldog Mária Lujza Csoport tagjai. Az esti szentmise után Szent Erzsébet litániáját imádkozzuk az ereklye közelében.
 • Szerda este találkoznak a Szentlélek imacsoport tagjai.
 • Csütörtökön az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva, magyarországi idő szerint 9:00 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Iskolánk diákjai is bekapcsolódnak, 9:00 órakor a Bazilikában imádkozzuk a rózsafüzért. 17:00-kor a Szent Erzsébet Házban „Az iszlám és a kereszténység kapcsolata” címmel, előadást tart Gyöngyösi Csilla iszlámkutató.
 • Pénteken az esti szentmisében hálát adunk, hogy XVI. Benedek pápa Bazilika címmel ékesítette templomunkat. A szentmisét követően 20:00 óráig Szentségimádást végzünk.
 • Jövő vasárnap a missziók vasárnapja, amikor együtt imádkozunk az evangélium terjedéséért és a misszióban szolgálókért. A szentmise perselyadományát a világegyház gyűjtéséhez kapcsolódva, a missziók támogatására kérjük.
 • Kérjük a szülőket, hogy az elsőáldozásra és a bérmálkozásra készülők jelentkezési lapjait juttassák el a hitoktatókhoz.
 • Köszönjük az eddig befizetett egyházfenntartási hozzájárulásokat. Kérjük a kedves híveket, hogy valamennyien hordozzák szívükön egyházközségünket, imádsággal, szolgálattal és lehetőségeikhez mérten anyagi támogatásukkal is. Az egyházadót a jövőben is a plébánia hivatalban és a sekrestyében fizethetik be.
 • Október 22.-én, hétfőn lesz a plébánia őszi zarándoklata a Felvidékre, Magasrév, Eperjes és Kassa útvonalon. Jelentkezni a plébánián lehet az utazási költség, 2.500 forint befizetésével, október 16-ig. Az autóbusz 6:30-kor indul a Bodrog Hotel parkolójából.

 OKTÓBER HÓNAPBAN A RÓZSAFÜZÉRT VEZETŐ KÖZÖSSÉGEK:

HÉTFŐN:  

SZENT ERZSÉBET KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKJAI  ÉS DOLGOZÓI ÉS A HITOKTATÓK

KEDDEN:

KÉPVISELŐTESTÜLET, BAZILIKA KÓRUSA

SZERDÁN:

SZENTLÉLEK IMAKÖZÖSSÉG, KARITÁSZ CSOPORT

CSÜTÖRTÖKÖN:

BOLDOG MÁRIA LUJZA CSOPORT, CURSILLO

PÉNTEKEN:

RÓZSAFÜZÉR TÁRSULAT 2.

SZOMBATON:

IFJÚSÁGI HITTANOSOK, CSALÁD CSOPORT

VASÁRNAP

SZENT ERZSÉBET NŐVÉREK ÉS AZ APOSTOLI KÖZÖSSÉG

PAPSÁG, AKOLITUSOK