A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-03-01 Monday.
Üdvözöljük Albin nevű látogatóinkat!
Holnap Lujza névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Évközi 29. vasárnap

  • A mai vasárnap a missziók vasárnapja, amikor együtt imádkozunk az evangélium terjedéséért és a misszióban szolgálókért. A szentmise perselyadományát a világegyház gyűjtéséhez kapcsolódva, a missziók támogatására kérjük.
  • Október a Rózsafüzér hónapja, a közös imádság minden nap 17:30-kor kezdődik. A napi rózsafüzért a hirdetőtáblán kiírt csoportok vezetik. A józseffalvai kápolnában 16:00-kor kezdődik a rózsafüzér imádság. Szeptember 29.-én a Szentszék közleményt adott ki. Ferenc pápa a rózsafüzér imádkozására bátorít minket, – hogy Isten Anyja óvja meg az Egyházat a gonosz támadásaitól és Szent Mihály segítsen minket a gonosz ellen folytatott küzdelemben. Ezért a rózsafüzér imádság végén, a Szentatya kérésére imádkozzuk az „Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Szülője” és „Szent Mihály arkangyal” kezdetű imádságot. Az utóbbi imát kihelyeztük, magukkal vihetik a kedves hívek.
  • HÉTFŐN A PLÉBÁNIAI ZARÁNDOKLATON RÉSZTVEVŐKET, 6:30-RA VÁRJUK A BODROG HOTEL PARKOLÓJÁBA. A sekrestyénél találhatnak az útra vonatkozó tájékoztató lapot.
  • Hétfőn 08:00-tól 17:30-ig Szentségimádást tartunk a Bazilikában. 17:00 órától zenés áhítat kezdődik.
  • A szokásos hétfő estétől eltérően, a héten kedden este folytatjuk a Szentségimádás iskoláját. A hatodik találkozó 18:00 órakor szentmisével kezdődik, majd következik az Oltáriszentségről szóló tanítás és a Szentségimádás.
  • Szerda este találkoznak a Szentlélek imacsoport tagjai.
  • Pénteken a szentmisét követően 20:00 óráig Szentségimádást végzünk.
  • Köszönjük az eddig befizetett egyházfenntartási hozzájárulásokat. Kérjük a kedves híveket, hogy valamennyien hordozzák szívükön egyházközségünket, imádsággal, szolgálattal és lehetőségeikhez mérten anyagi támogatásukkal is. Az egyházadót a jövőben is a plébánia hivatalban és a sekrestyében fizethetik be.