A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2021-01-25 Monday.
Üdvözöljük Pál nevű látogatóinkat!
Holnap Vanda névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Évközi 33. vasárnap

 • A mai vasárnap az országos Karitász gyűjtéshez kapcsolódva, kérjük a hívek nagylelkű perselyadományát.
 • HÉTFŐ SZENT ERZSÉBET ÜNNEPE A MAGYAR EGYHÁZBAN, EZ A NAP AZ EGRI FŐEGYHÁZMEGYÉBEN A SÁROSPATAKI PLÉBÁNIA SZENTSÉGIMÁDÁSI NAPJA. 8:00 ÓRAKOR KIHELYEZZÜK AZ OLTÁRISZENTSÉGET. KÉRJÜK A KEDVES HÍVEKET, HOGY A NAP FOLYAMÁN KERESSÉK FEL AZ EUCHARISZTIÁBAN KÖZTÜNK ÉLŐ KRISZTUST, IMÁDKOZZUNK AZ EGÉSZ EGYHÁZMEGYÉÉRT. 17:15-KOR LESZ SZENTSÉGBETÉTEL. Napközben diákjaink „Szent Erzsébet missziós járása” lesz a városban. 13:00-kor Szent Erzsébet felolvasóverseny kezdődik az Abaúj-Zempléni Főesperesség Katolikus Iskolái részvételével a Szent Erzsébet Házban. 17:40 Gyertyás processzió indul a bazilikától Szent Erzsébet ereklyéjével a várkápolnába, ahol 18:00-kor kezdődik a szentmise, melynek főcelebránsa: Ft. Kormos Csaba c. esperes, gesztelyi plébános.
 • Kedd este mise után imádkozzuk Szent Erzsébet litániáját, majd folytatjuk a Szentségimádás iskoláját. A tizedik találkozó 18:00 órakor szentmisével kezdődik, majd következik az Oltáriszentségről szóló tanítás és a Szentségimádás.
 • Kedden 9:00-kor a Nővéreknél találkoznak a Boldog Mária Lujza csoport tagjai.
 • Szerdán 19:00-kor a Szentlélek Imacsoport tagjai találkoznak a plébánián.
 • Csütörtökön este Dr. Novák István tb. kanonok, iskolai főigazgató mutatja be a szentmisét, majd a Szent Erzsébet Házban előadást tart, “Mitől katolikus az Iskola?” címmel.
 • Péntek az esti szentmise után 20:00 óráig csendes Szentségimádást tartunk.
 • Szombat 17:00-tól 18:00-ig bekapcsolódunk az Eucharisztikus Kongresszusra előkészítő VILÁGMÉRETŰ SZENTSÉGIMÁDÁSBA.
 • Jövő vasárnap az egyházi év utolsó vasárnapja, KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA FŐÜNNEPE, AMIKOR HÁLÁT ADUNK AZ ELMÚLT EGYHÁZI ÉVÉRT. A szentmisék végén a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a felajánló imával.     9:30-kor tartjuk a Nagyhomoki Egyházközség búcsú ünnepét, 11:00-kor a Vajdácskai Egyházközség búcsúját.
 • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a karácsonyig hátralévő időszakban gyűjtést hirdetett, „Az üldözött keresztények megsegítésére”. Adományok átutalhatók az alábbi számlaszámra: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank Zrt. 11100104-18181490-14000003. Adományok ugyanerre szándékra elhelyezhetők a bazilika e célra kihelyezett perselyében.
 • A plébániai Karitász csoport tartós élelmiszer gyűjtést hirdet, november 20–december 16.-a között. Az adományokat Szent Erzsébet ereklyéje közelében helyezhetjük el.
 • Köszönjük az eddig befizetett egyházfenntartási hozzájárulásokat. Kérjük a kedves híveket, hogy valamennyien hordozzák szívükön egyházközségünket, imádsággal, szolgálattal és lehetőségeikhez mérten anyagi támogatásukkal is. Az egyházadót a jövőben is a plébánia hivatalban és a sekrestyében fizethetik be. Szentmise szándékok ez évre még jegyezhetők.