Hirdetések

Szeminárium az abortusz pusztításának megállítására (beszámoló)

Budapestre a Pálos rend által működtetett Sziklatemplomba, az ott működő József Szövetségtől kaptunk meghívót, ami „Szeminárium az abortusz pusztításának megállítására” kezdeményezést kívánja terjeszteni, nyilvánossá tenni. A rendezvényre 2018.december 1-én, szombaton 14 órakor került sor, címe:  „Advent a megfogant élet védelmében”.

P. Puskás Antal szerzetes, pap köszöntött bennünket, majd 15 perces szentségimádással készültünk az előadásokra. A szentségimádás alatt két dicsőítés között elénekeltük a szabadulás/szabadítás   rózsafüzér egy tizedét, ami ott és akkor nagyon nagy hatással volt ránk. „Jézus szabadíts meg!

 Jézus könyörülj rajtam!

 Jézus gyógyíts meg!

 Jézus szabadíts meg!”

Azután bemutatkozott a József Szövetség két alapító tagja. Olaj Dávid elmondta, hogy igény volt arra, hogy legyen egy szervezet, ahová bárki csatlakozhat, aki az élet védelmét fontosnak tartja és akar is tenni annak érdekében.  Az életvédelméhez szorosan hozzátartozik a családok védelme, és ezen belül nagyon fontos, meg nem oldott kérdés a „posztabortusz szindróma” gyógyítása, az abortuszon átesett nők, anyák és az apák segítése, a trauma feldolgozására. Ezt a témát Olaj Rabóczky Anett fejtette ki tanúságtételében. Volt még egy tanúságtétel, Panna részéről, aki a negyedik gyermekét várja.

Wieslawa Kowalska lengyel írónő „Szabadulás az abortusz utáni bűntudat terhétől” című könyv bemutatására került sor, ahol az írónő szenvedélyes előadásában mutatta be azokat az élethelyzeteket és megoldásokat, tanúságtételeket, amelyek segítenek azoknak, akik ilyen problémával küszködnek. A könyv valós történeteken és az élet védelme mögött húzódó szellemi harc feltárásán keresztül mutatja be az abortusztól sebzettek, meddők számára nagy segítséget nyújtó lelki adoptálást. Az írónő 24 éve tart szemináriumokat, lelkigyakorlatokat iskolákban, közösségekben. Tanúja a gyógyító Isten sok csodájának, kegyelmének, amelyek a családokban végzett lelki adoptálás imádáság gyümölcsei.

Még egy lengyel fiatal művésznő tett tanúságot, arról hogy ő hogyan találkozott a lelki adoptálással és milyen pozitív hatása van az életére, művészetére. Sokan voltak, akik itt és most, tettek fogadalmat. Rózsafüzér imádság és Szentmise zárta a napot.

A mi egyházközségünkből négyen vettünk részt ezen a szép rendezvényen. Jó volt látni, hogy milyen sokan vagyunk, akik tenni akarnak az élet védelméért, akik kilenc hónapon keresztül, minden nap imádkoznak egy magzatért, szüleiért, hogy szeretni és vállalni tudják gyermeküket.

Könyv és kis ismertető van nálunk és Bereczkei Miklós plébános atyánál. Ha valaki szeretne többet megtudni, nyugodtan keressen bennünket!

Plószné Anikó