Hirdetések

Húsvét 7. vasárnapja

  • A mai vasárnap Urunk mennybemenetelét ünnepeljük. 17:00 órakor kezdődik a Rózsafüzér Társulat júniusi imaórája és a titokcsere. 17:30-től a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.
  • Hétfőn 8:00-tól 17:30-ig Szentségimádást tartunk. 17:00-kor zenés áhítat kezdődik. 16:00-kor a Hitoktatókat majd 19:00 órakor a Karitász csoport tagjait várjuk a plébániára. Mise után a Szentlélek imacsoport tagjai is találkoznak a plébánián.
  • Kedden 17:00 órától Szent Erzsébet elsőkeddi imadélutánt tartunk. Kihelyezzük az Ereklyét, majd rózsafüzért, litániát és Szentségimádást végzünk. A szentmisében kedves Szentünk pártfogásával terjesztjük Isten elé azokat a szándékokat, amit a hívek feljegyeztek az ereklye közelében.
  • Csütörtökön 17:15-től Szentségimádást végzünk papi és szerzetesi hivatásokért. A szentmisét ugyanerre a szándékra ajánljuk fel.
  • Pénteken meglátogatjuk az elsőpéntekes testvéreinket. Az esti szentmisét követően csendes Szentségimádást tartunk 20:00 óráig.
  • Jövő vasárnap, Pünkösdkor a Szentlélek kiáradását és az Egyház születését ünnepeljük.  Az esti szentmisét 18:00-kor a Várkápolnában tartjuk. A szentmise főcelebránsa Ft. Gubala Róbert sátoraljaújhelyi apát, plébános úr lesz.
  • Pünkösdhétfőn, Szent Erzsébet szentté avatásának 784. évfordulóján az ünnepi eseményeket a Bodrog partján, a szabadtéri színpadnál készítjük elő. A találkozó házigazdája egyházmegyénk főpásztora, Ternyák Csaba érsek úr, meghívott vendége Pál József Csaba temesvári püspök úr lesz. 8:30-tól a Szent Erzsébet Ház bejáratánál fogadjuk az érkezőket. Kérjük, hogy mindenki ott regisztráljon és vegye át a zarándokcsomagot. 10:00 órától rózsafüzért imádkozunk a szabadtéri oltárnál. 11:00-kor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a Szent Erzsébet ereklyéjét kísérve körmenetet tartunk. Ebédidő után, 14:30-tól Szentségimádást tartunk a Szentlélek imacsoport vezetésével. Kérjük a híveket, hogy imádkozzanak a találkozóért, munkájukkal pedig segítsék az ünnep előkészítését. Szeretettel szólítsuk és hívjuk meg erre az alkalomra ismerőseinket is.