A bazilika története
Társintézményünk
Current date is 2022-07-06 Wednesday.
Üdvözöljük Csaba nevű látogatóinkat!
Holnap Apollónia névnap lesz.
Harangjáték
Üvegablak kivilágítása
Minden nap 16.15-20.00-ig!

Befejeződött a sárospataki bazilika felújítása

Befejeződött a sárospataki bazilika CBC HUSK 1101/1.3.1/0307 számú pályázat keretében zajló felújítása. Az EU-s pályázat keretében történt egy 26 harangból álló harangjáték elhelyezése, a színes, Szent Erzsébetet ábrázoló üvegablak készítése, és esti megvilágítása, a torony és a tető héjazat cseréje. Helyükre kerültek az új és felújított tűzzománcozott keresztek, és a templom környezetének átalakítása is megtörtént. A bevezető járdák biztonságosabbak lettek. A korábbi aszfalt helyén kőburkolat lett, ezzel párhuzamosan a terület vízelvezetését is meg kellett újítani. A templom belsejében, statikai megerősítés céljából vonóvasak kerültek beépítésre.

Köszönet a Hadas Építész Kft.-nek a tervezésért, a Középület és Lakásépítő Zrt. (Miskolc) generálkivitelezőnek és mindenkinek, akik hozzájárultak a bazilika külső felújításához.

A megvalósult felújítás és turisztikai fejlesztés eredményeként a bazilika és környezete a sárospatakiak és az ide látogató zarándokok, és turisták tetszését elnyerve gazdagítja a várost.