Hirdetések

Urunk mennybemenetele

  • Május a Szűzanya hónapja. Minden nap az esti szentmise után a Lorettói Szűzanya oltáránál litániát végzünk a Szűz Anya tiszteletére.
  • Hétfőn 19 órakor képviselőtestületi gyűlést tartunk a plébánián.
  • Kedden 18.30.kor A Sátoraljaújhelyi és a Sárospataki esperesi kerületek összevont gyűlése lesz a plébánián.
  • Szerdán 19 órakor a Karitász csoportnak találkozója a plébánián.
  • A következő vasárnap Pünkösd napja: az éltető és megszentelő Szentlélek Isten kiáradásának ünnepe.
  • Pünkösdkor ünnepeljük Árpád-házi Szent Erzsébet szentté avatásának évfordulóját is. Az idén 781. éve annak, hogy 1235. pünkösdjén IX. Gergely pápa az itáliai Perugia városában szentté avatta, és az egész katolikus világ számára a felebaráti szeretet példaképének állította Patak szülöttét, Erzsébetet – II. András magyar király leányát, a türingiai IV. Lajos őrgróf özvegyét.
  • A bazilikában 9 és 10.30-kor lesznek a szentmisék. 18 órakor  szentmise lesz  a Rákóczi Vár kápolnájában. Ezért vasárnap este itt a Bazilikában nem lesz szentmise, a híveket a Várkápolnába várjuk.
  • Pünkösdvasárnap délután kerül sor a Szent Erzsébet életét megjelenítő történelmi játékra. A program délután 15 órakor a Vár kapujában kezdődik. Lehetőség van bekapcsolódni a történelmi menetbe

Dr. Ternyák Csaba érsek úr az Irgalmasság szentévében pünkösdhétfőn Sárospatakra hívja és várja az egyházmegye híveit és papjait.

Helyszín: Vizikapu (plébánia alatti terület a Bodrog-folyó felé)

     Pünkösdhétfőn   a sárospataki zarándoklat programja

08.15 Regisztráció, gyóntatás kezdete 08.30 Rózsafüzér imádság 09.00  Zarándokok fogadása, Ft. Bereczkei Miklós plébános 09.30 Napközi imaóra 09.45 Katekézis, Ft. Szabó József spirituális 10.10 Irgalmasság litániája 10.30 Előadás, Dr. Szabó Irén, gyűjteményvezető 10.55 Ének 11.00 Érseki szentmise - Körmenet a Szent Erzsébet ereklyével, majd a Szent Erzsébet útra induló zarándokok megáldása 12.30 Ebéd 14.00 Fényesség útja 14.45 Szentségimádás 15.00 Irgalmasság rózsafüzére, kegytárgyak megáldása 15.30 Zarándokok elbocsájtása

Az egri főegyházmegye területéről nagy számban érkeznek zarándokok. Fogadásukhoz és napközbeni szolgálatukhoz kérjük a kedves hívek segítségét. Családtagjaikkal együtt igyekezzenek buzgón bekapcsolódni a pünkösdi eseményekbe.